Što je domen i gde ga jeftino nabaviti?

preuzmiPrvi korak ka Vašem internet poslovanju je odabir i kupovina domena.

Šta je to domen ?  Domen je JEDINSTVENA web adresa koja se upisuje u internet pretraživač (Google Chrome, Fire Fox itd.) i ona vodi do Vašeg web sajta.

Isto kao i u fizičkom svetu, potrebna vam je ulica i broj (adresa) da bi ste došli do neke prodavnice ili kuće, tako i u Online svetu potrebna je adresa koja će voditi potencijalne klijente do Vaše ponude.

Ne postoji dva ista domena na internetu, ukoliko je već neko zakupio ime na odredjenoj extenziji koje vi želite onda ga ne možete dobiti!

Prilikom kupovine i odabira domena, potrebno je voditi računa o nekoliko stvari. Osnovna preporuka je da za ime domena odaberete vaše ime i prezime. Definitivno, posvetite malo vremena u odabiru jer ćete kroz ime domena kojeg odaberete brendirati sebe i svoj internet posao. Pored toga, za extenziju poželjno je odabrati .COM ili ako nije dostupna .COM sa Vašim odabranim imenom onda možete pogledati sa .NET ili .ORG.

Važno je imati svoj sopstven domen jer jedino na taj način imate sto postotnu kontrolu nad vašim poslom. Ukoliko recimo koristite neki besplatni servis za izradu sajtova kojih danas ima veoma mnogo, rizikujete da vam preko noći nestane vaš dugogodišnji rad i trud. Bez imanja sopstvenog domena i sajta na kojem ste vi vlasnik jednostavno previše rizikujete ako ste ozbiljni do internet posla…Cene su toliko male na godišnjem nivou da prosto nema razloga da ne zakupite svoju web adresu.

Nakon kupovine domena možete ga povezati sa AIOP hostingom i početi izgradnju svog prvog WordPress Sajta.

POgledajte video uputstvo u kojem ću Vas provesti kroz proces odabira i kupovine domena na Godaddy servisu. Lično koristim taj servis, medjutim postoje razni servisi za kupovinu domena tako da niste nužno obavezni da koristite Godaddy.

Da bi iskoristili popust registrujte domenu na GoDaddy preko ovog linka, tj, kliknite na sličicu ispod:

$2.99 .Com at GoDaddy!NAPOMENA: Trenutno je akcija pa iskoristite da jeftino kupite vlastitu domenu.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Human Verification: In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.