PayPal

Paypal je internet kompanija koja omogućava da se kupovine,uplate i novčcani prenosi obavljaju preko interneta.

PayPal  je konačno postao dostupan  građanima Srbije, sa ograničenjem da se nalozi mogu koristiti samo za usluge slanja novca i kupovine dobara ili usluga preko interneta. Nije dozvoljeno primanje uplata od strane drugih lica, niti podizanja novca sa PayPal-a na bankovni račun.

Kako otvoriti PayPal nalog u Srbiji

Da bi ste otvorili nalog na PayPal-u potrebno je registrovati se na PayPal i posedovati debitnu ili kreditnu karticu za plaćanje preko interneta. Kartice koje možete koristiti su Visa, Visa Electron,Visa Virtuon, AMEX, MasterCard i American Express.

 

paypal-registracija1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  Na novoj stranici Vam se nudi opcija za odabir ličnog ili poslovnog računa. Vi odaberite lični, ispod podnaslova Individual klikom na Open an account.

 

  • Na sledećoj stranici će vam se otvoriti formular u koji je potrebno da unesete Vaše  lične podatke. Sve podatke unesite pažljivo i validno kako kasnije ne biste imali problema. Pri dnu stranice se nudi mogućnost unosa podataka o platežnoj kartici koju ćete koristiti prilikom kupovine sa PayPal-om. Ukoliko ne želite, ovu opciju možete da odložite za kasnije, ali svakako je savet da odmah i to popunite. Potrebno je uneti broj kartice, datum isteka i sigurnosni 3-cifreni broj sa poleđine kartice CVV (Card Verification Value). Na kraju kliknite na dugme Agree and Create Account.

 

paypal-3

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  Ukoliko ste uneli sve podatke kako treba, na sledećoj strani ćete morati da unesete sigurnosni kod sa slike radi dodatne provere i završetka registracije.paypal-4
  • Nakon toga ćete dobiti obaveštenje da je registracija uspešna i bićete preusmereni na početnu stranu Vašeg naloga na Paypal-u

paypal-5

 

 

 

 

 

 

 

  • Potrebno je prvo da verifikujete email adresu. Ukoliko Vam već nije stigao mail od PayPala, kliknite u desnom delu naloga na “Confirm email address” kako bi vam mail bio ponovo poslat. Kada vam stigne mail u okviru njega kliknite na dugme Activate My Account :

paypal-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Nakon verifikacije email adrese, potrebno je još da verifikujete karticu koju ste uneli prilikom registracije. U okviru početne strane na nalogu, kliknite naLink and Confirm my debit or credit card. Otvoriće vam se nova stranica na kojoj se nalaze podaci vezani za karticu kao i obaveštenje pri dnu da će PayPal skinuti 1,5 evro sa vaše kartice radi verifikacije. Zbog toga je jako bitno da imate nešto sredstava na kartici pre ovog koraka. Ovaj iznos će vam biti vraćen u roku od 24 sata nakon uspešne verifikacije. Kliknite na dugme Continue. 

 

Na sledećoj strani ćete biti obavešteni da je sa vaše kreditne kartice skinut iznos od 1,5 evra i da je u okviru te transakcije upisan četvorocifren broj koji je potreban za verifikaciju. Ovaj broj ćete morati da dobijete u banci tako što ćete zatražiti izvod o izvršenim uplatama ili pitati službenika da vam on zapiše ukoliko je u mogućnosti.

 

paypal-8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Nakon što ste došli do četvorocifrenog broja za verifikaciju, ulogujte se ponovo na vaš PayPal nalog, i kliknite na link sa desne strane Confirm my debit or credit card

 

  •  Otvoriće vam se novi prozor u kojem je potrebno da unesete četvorocifren broj i kliknete na Confirm Card

paypal-9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Nakon ovog koraka završili ste i proces verifikacije kreditne kartice. Sada možete normalno koristiti PayPal za kupovinu i slanje novca preko interneta.

Leave a Reply

Human Verification: In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.