traffic exchange

Bez obzira koliko je neka web stranica dobro dizajnirana i koliko su podaci sa nje važni, vaš sajt neće imati nikakvu posećenost ukoliko se ne reklamira (ukoliko ne ostvari promet) i ne nalazi na prve dve- tri stranice google pretraživača.

Google kao pretraživač radi po principu – što vam je posećeniji sajt  će biti prikazan u pretrazi na boljoj poziciji za odredjene termine ili ključne reči.

Osim toga google prati svaki dolazeći link sa nekog drugog sajta ili skraćeno backlink. Što je backlink kvalitetniji to će google više vrednovati vaš sajt a kvalitet linka se meri po istom principu. Ako ka vašem sajtu dođe posetilac sa nekog dobrog sajta koji je visoko rangiran na googlu samim tim će i vas google rangirati bolje i tako dalje.
Veliki broj poseta na vaš sajt a samim tim ga i ranirati što bolje kod “brata googla” možete ostvariti pomoću Traffic Exchange sajtova
Traffic exchanges programi (TEs) su osmišljeni s’ namerom da omoguće korisnicima stvaranje konstantnog prometa na stranicama koje reklamiraju.

Važno je reći kako Traffic exchanges programi  ne donose samo ciljanu publiku (i ako je ona u većini) već i one koji pogledaju stranicu samo iz znatiželje te se uz njihovo korištenje preporučuje korištenje i ostalih načina reklamiranja kako bi rezultati poslovanja  zaista bili onakvi kakvi se očekuju.

Ovaj je sistem veoma lak i jeftin (u većini slučaja besplatan) za korištenje,  iako ponekad oduzima dosta vremena, donosi željene rezultate obzirom da donosi posetioce koji su već unapred zainteresovani za ono što reklamirana stranica nudi.
Većina Traffix Exchange stranica pored toga što Vam dovodi nove posetioce na sajt , plaća Vaš trud odvojen za surfovanje na njima. Obično su to nagrade za određeni broj pregledanih stranica ili povremeno pojavljivanje bonus stranica koje Vam mogu doneti nagradu i do nekoliko desetina dolara.

Princip na kojemu rade TEs programi je veoma jednostavan:
 
Vi pogledate nečiju web stranicu i za uzvrat dobijate to da neko drugi pogleda vašu web stranicu.
 
Kako bi korisnici zaista činili ono što program i predviđa, u svakom programu postoje zaštitne mere protiv varanja. Uobičajeno je da nakon zadanog vremena od petnaestak sekundi, koje se morate zadržati na određenoj web stranici, izaberete sličicu ili broj koji su vam ponuđeni kako bi prešli na sledeću web stranicu i tako u krug dok imate slobodnog vremena volje za surfovanje.

Dakle na traffic exchnage sajtovima možemo besplatno reklamirati svoj sajt, blog, referal link a pri tome i zaraditi!

U nastavku teksta ću vam navesti i objasniti kako funkcionišu neki od traffic exhange sajtova koje i sam koristim  za reklamiranje svog sajta .

Leave a Reply

Human Verification: In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.